Historia

Krótka historia o fundacji, która stała się naturalna

Dawno, dawno temu, za siedmioma góra, za siedmioma lasami, żyły sobie cztery królewny…
Stop! To nie ta bajka.
Nie tak dawno, bo raptem kilka lat temu.
Nie za górami i lasami, a tuż obok Was.
I nie królewny.

Historia rozpoczyna się od spotkania czterech kobiet, a co za tym idzie rozwagi, spontaniczności, odwagi, marzeń, różnorodnych przekonań, doświadczeń oraz chęci zmian. Połączyła ich synergia i tak powstała Fundacja Biznes Mama. Jej misją było pomagania przedsiębiorczym mamom, pokazywanie dobrych praktyk, udowadnianie, iż warto rozmawiać, wspólnie działać i osiągać założone cele.

Fundacja skierowała również swoje działania w stronę edukacji najmłodszych realizując warsztaty, eventy i projekty w różnorodnych obszarach takich jak przedsiębiorczość, czytelnictwo, nauka, sztuka i kultura a wspólne spędzanie czasu z dziećmi pozwoliło mamom czerpać z ich niezwykłej otwartości na świat i kreatywności.

Te kilka lat intensywnych działań zweryfikowało misję fundacji i pokazało jak wielka jest przestrzeń na kreatywne projekty w obszarze edukacji.

I tak Fundacja Biznes Mama przekształciła się w Fundację Naturalnie Edukacyjną, która nie opuszcza mam. Wręcz przeciwnie. Jej zadaniem jest umacnianie relacji rodzic – dziecko poprzez kreatywne warsztaty, projekty skierowane do rodzin, pobudzanie świadomości artystycznej, twórczą zabawę, wydobywanie spontaniczności, rozwijanie wyobraźni i pokazywanie jak wielka siła tkwi w edukowaniu poprzez doświadczanie, dotykanie i zabawę.

A dlaczego naturalnie edukacyjna?

Dla nas edukacja wiąże się z odpowiedzialnością rozumianą jako pokazanie świata we wszystkich jego barwach w sposób ciekawy i pełen pasji.

Pragniemy propagować edukację opartą na prawdzie i faktach wciąż poszukując ciekawych form przekazu, nie zapominając o różnicach indywidualnych w procesie uczenia się u każdego człowieka.

Poprzez pasję uczenia, pragniemy zarażać kolejne pokolenia miłością do otaczającego nas świata nauki.